Unge drømmer stort om at starte app-virksomheder

Erhvervsakademiets nye campus på den gamle Wittenborg-grund tager form. Til august tager 3000 studerende og 200 medarbejdere de nye faciliteter i brug.

Rejsekort, privatøkonomi, spil, nyheder. Der findes efterhånden ikke det område af dagligdagen, hvortil der ikke kan hentes en app til tabletten eller smartphonen. Alene i Apples App Store og Googles Play-butik findes der mere end 1,2 millioner apps. Og der kommer hver dag nye til.

Alligevel er der masser af unge, som drømmer om – og tror på – det store gennembrud som iværksætter eller forretningsudviklere med skabelsen af lige nøjagtig dén app, som mangler. 

Det mærker man på uddannelsen til Multimediedesigner på Erhvervsakademiet Lillebælt i Odense, hvor de studerende kan specialisere sig i apps.  

- Selvom der allerede findes millioner af apps på markedet, så er det samtidig et område, som udvikler sig med lynets hast. Der er hele tiden et marked for nye apps. Derfor oplever vi også, at app-teknologien bliver stadig mere populær blandt vores studerende, siger Lars Bojen Nielsen, underviser på Multimediedesigner-uddannelsen, Erhvervsakademiet Lillebælt.   

Campus får rundvisnings-app

Her søger man at tilrettelægge undervisningen, så den er på forkant med de seneste tendenser inden for app-teknologien. 

- Det er en forudsætning, hvis nogen af vores studerende skal brænde igennem med den nye app-idé, siger Lars Bojen Nielsen, der lige nu er vejleder for otte studerende, som er i færd med at udvikle en app til præsentation af Erhvervsakademiet Lillebælts kommende campus på havnen i Odense. Det skal gerne være første step mod en ny app-virksomhed.   

- Vi udvikler en rundvisnings-app, som skal præsentere nye studerende og besøgende virksomheder for det nye campus og historien. Det kommer blandt andet til at indebære historisk formidling om Wittenborg-grunden, som campus bygges på, siger 25-årige Kenneth Gustavsson, studerende og teamleder for arbejdsgruppen, som foreløbig har givet deres app navnet We Oval Box.

Læs mere om de studerendes arbejde med den nye rundvisnings-app i artiklen fra Fyens Stiftstidende.