Første Sport Management studerende dimitterer

I sportsverdenen er det ikke altid lige indlysende, hvor man finder en medarbejder med forstand på organisering, ledelse og udvikling – og sport. I det lys lancerede Erhvervsakademiet Lillebælt i Odense for halvandet år siden en professionsbachelor i Sport Management, og nu er de første dimittender lige på trapperne.

Den 26. januar udklækkes de første 19 dimittender, og det næste hold med 28 studerende er på vej.

– Uddannelsen er opstået på baggrund af en efterspørgsel i sportsverdenen, hvor man generelt savner medarbejdere, der ikke kun er passionerede sportsfolk, men personer som også har faglige kompetencer til eksempelvis at udvikle og afvikle større idrætsevents eller håndtere professionaliseringen af klubben eller forbundet, siger Andreas Kjeldsen, lektor og studiekoordinator for Sport Management, Erhvervsakademiet Lillebælt i Odense, som er det eneste sted i Region Syddanmark, hvor uddannelsen findes.

Ildsjæle med faglig ballast
Sport Management er en 1½ årig overbygning til uddannelsen til serviceøkonom, markedsføringsøkonom eller finansøkonom. Fokus er blandt andet på sportsmarketing, jura, økonomi og innovation. Men ifølge Morten Vestergaard, som om få dage kan skrive professionsbachelor i Sport Management på sit cv, er det først og fremmest passionen for sport, der har fået ham til at tage uddannelsen.

- Jeg har altid været interesseret i sport og kender den del fra foreningslivet. Derfor ved jeg også, at det meget ofte er frivillige ildsjæle, som er i spidsen for organisationen. Med en uddannelse i Sport Management får idrætsverdenen nu adgang til ildsjæle med en værdifuld faglig ballast, siger Morten Vestergaard, som gerne vil have en fod indenfor E-sport, som lige nu buldrer frem.

- E-sport er et helt nyt område, som står overfor at skulle professionaliseres, og der skal skabes rammer og struktur. Her bliver der brug for folk med en baggrund indenfor Sport Management, siger Morten Vestergaard, som har afsluttende eksamen den 25. januar.

Fakta
Professionsbachelor i Sport Management er en 1 ½ årig overbygningsuddannelse, hvor der arbejdes med at udvikle kompetencer indenfor blandt andet organisering af idræt, strategi, ledelse, sport-marketing, økonomi, jura og innovation. Uddannelsen udbydes af UCN i Nordjylland, Copenhagen Business Academy og Erhvervsakademiet Lillebælt i Odense. Uddannelsen søges også af internationale studerende.

Læs mere om uddannelsen her