IT teknologer får hands-on erfaring fra dag ét

1. semester IT teknologer (netværk) kigger netværket hos Claus Andersen Rustfri Stål A/S efter i sømmene med henblik på at kortlægge og dokumentere virksomhedens netværks-infrastruktur.

Der pusles ved pc’erne, kabler følges på kryds og tværs, og der tegnes oversigter på livet løs ved Claus Andersen Rustfri Stål og på EAL i disse uger.

Claus Andersen Rustfri Stål og 40 danske og internationale 1. semester studerende fra EAL’s IT teknolog uddannelse har nemlig indgået et samarbejde, der giver de studerende en unik mulighed for at få prøvet deres nyerhvervede teori af i praksis.


Vigtigt at bidrage til de studerendes uddannelse

- Vi synes at det er vigtigt, at virksomheder som vores giver plads til, at studerende kan komme ud og prøve deres læring af i ’den virkelige verden’. En ting er, hvad de studerende lærer på skolebænken, men det er jo straks noget helt andet at se det og arbejde med det i virkeligheden, siger Tommy Hansen, IT ansvarlig ved Claus Andersen Rustfri Stål.

Og selvom det har været lidt af en udfordring, er de studerende meget begejstrede, for den mulighed de har fået.

- Det er et utrolig givende projekt at være en del af. Det giver os god træning i, hvordan man griber sådan en type dokumentationsopgave an, og det er jo netop sådan nogle opgaver, vi kan komme til at arbejde med i fremtiden, siger 1. semester IT teknolog studerende Lasse Michaelsen.


Et spændende møde med de studerende

Alle de studerende har været på rundvisning i virksomheden og har herved fået et indblik i alt fra serverrum til netværk-opkobling til de maskiner der bruges i produktionen.

- Det har været spændende at møde de studerende, som har været både spørgelystne og opsøgende. Vi håber, at de studerende får en masse ud af opgaven, og samtidig kan de måske gøre os opmærksomme på nogle områder, som vi kan kigge nærmere på fremadrettet, siger Tommy Hansen.

Projektet afsluttes med rapporter der afleveres til virksomheden, som kan bruge dokumentationen, som de har lyst.