Magnus, Mark og Jesper landede på rette hylde

I EALs inkubationsmiljø på Seebladsgade finder vi de tre EAL studerende Magnus Hasberg, Mark Paul og Jesper Nedergaard. De lærte hinanden at kende under deres studietid på multimediedesigner-uddannelsen på EAL, og et fællesprojekt på studiet gav dem lyst til sammen at prøve kræfter med at starte egen virksomhed.

- Det startede med et studieprojekt for et rehabiliteringscenter for kræftramte på Dallund Slot. Efterfølgende blev vi spurgt, om vi ville lave en film, som viste hvad opholdene kunne gøre for gæsterne – og der fandt vi ud af, at vi arbejdede rigtig godt sammen, siger Jesper. 

Det blev startskuddet til Hippo Productions, som har specialiseret sig i at lave reklame- og stemningsfilm for forskellige events, produkter og brands, som fx Tinderbox, Rynkeby og for nylig er det ny-etablerede Storms Pakhus på den anden side af gaden også kommet på kundelisten.  

Klædt på til tilværelse som selvstændige

Med sig ind i virksomheden har de tre bragt en fælles passion for og erfaring med foto og video, men derudover har de tre også haft gavn af redskaber fra deres studier.

- Multimediedesigner-uddannelsen har givet os nogle gode redskaber til at starte egen virksomhed. I undervisningen arbejder man primært med rigtige kunder frem for teoretiske opgaver. Vi har fx fået erfaring med projekt ledelse, hvilket er guld værd nu, hvor vi sidder med vores egen virksomhed, siger Magnus.

Efter deres tid på multimediedesigner-uddannelsen blev Magnus, Mark og Jesper enige om at fortsætte på Pba. i digital konceptudvikling, mens de sideløbende kører virksomheden godt i stilling til de er færdige på studiet. 

- Mens vi får mere teori fra uddannelsen, har vi en oplagt mulighed for at arbejde virksomheden yderligere op, så vi har en rigtig god base, når vi er færdige som studerende. Vi kan med andre ord gøre det hårde benarbejde nu, hvor vi også har en SU at læne os op af, og så er vi forhåbentlig klar til at kunne leve af vores fælles passion når vi er færdiguddannede, siger Mark.

Inkubationsmiljø lettede opstart

Hippo Productions er ikke den eneste virksomhede, man møder, når man besøger EALs inkubatormiljø. I det åbne kontormiljø sidder der lige nu ca. 20 virksomheder, der er startet op af studerende. Og det har givet Magnus, Mark og Jesper en god start på tilværelsen som selvstændige. 

- Vi sidder her jo ganske gratis, så det er selvfølgelig en rigtig stor hjælp. Derudover er der rigtig god mulighed for sparring med de andre ny-etablerede virksomheder her i inkubationsmiljøet, og det er rigtig givende, siger Jesper.

Du kan læse mere om Hippo Productions her