Nu kåres Danmarks bedste praktikophold

Inden længe skal flere tusinde studerende på landets erhvervsakademier beslutte sig for, hvor de vil i praktik. Og det er ikke ligegyldigt, hvilket praktiksted de studerende vælger, for praktikopholdet kan ende med at blive adgangsbilletten til det første job. Faktisk fører ca. hver fjerde af de 10.000 praktikophold, der hvert år gennemføres på landets erhvervsakademier, til en fastansættelse, estimerer Danske Erhvervsakademier.

- Et praktikophold bidrager til den studerendes læring og giver en forståelse for virkeligheden i virksomhederne, men det giver også virksomhederne input i form af nye, spændende vinkler på dagligdagen og opgaveløsningen. Og i mange tilfælde skaber de studerende faktisk så stor værdi, at praktikvirksomhederne vælger at ansætte deres praktikant, når han eller hun er færdiguddannet. Det er ægte synergi, hvor 1 + 1 = 3, siger Charlotte Lundblad, bestyrelsesformand, Danske Erhvervsakademier.

For at sætte fokus på det store udbytte for både praktikant og virksomhed, kårer landets ni erhvervsakademier Danmarks bedste praktikophold tirsdag den 16. maj i Operaen på Holmen i København.

Finalister fra hele Danmark
Forinden har de ni erhvervsakademier kåret hver deres vinder, som nu skal dyste mod hinanden til det store event i Operaen. De ni finalister er: Ecco A/S, Fantini of Denmark, Complot Media, Kragerup Gods, Aasted ApS, Regal Boats, Florida, Skovbjerg Dyrlæge Team, Aros Forsikring, Method & Madness Architects og HelenaRing.dk.

Nøglen til det gode praktikophold
Det er de studerende på landets erhvervsakademier, der har indstillet deres praktikvirksomhed. I alt har 433 studerende været så glade for deres praktik, at de har sat sig ned og skrevet en indstilling. Og det er helt tydeligt, at de studerende er vilde med at komme ud i erhvervslivet og bringe deres færdigheder i spil. Men også at virksomhederne ikke bare har taget godt imod dem, men også givet dem opgaver og sparring til at løse dem.

- Et godt praktikophold kræver, at praktikanterne er bevidste om, at de er i et læringsforløb og derfor tør kaste sig ud på dybt vand. Og det kræver, at virksomhederne tør give dem ansvar, så de kan vokse med opgaverne, siger Christine Antorini (S), formand for Uddannelses- og Forskningsudvalget i Folketinget og medlem af den jury, der sammen med publikum vælger vinderen.

De ni finalister

 • Ecco A/S – indstillet af italieneren Sebastiano Finocchiaro, der studerer til markedsføringsøkonom på IBA Erhvervsakademi Kolding.
 • Fantini of Denmark – indstillet af Eva-Maria Schober, der studerer til designteknolog på Erhvervsakademi SydVest i Sønderborg.
 • Complot Media – indstillet af Sofie Vindum, der studerer til markedsføringsøkonom på Erhvervsakademi Midtvest i Herning.
 • Kragerup Gods – indstillet af Pia Eda Petersen og Maiken Rose Lindholm Petersen, der begge studerer til serviceøkonom på Erhvervsakademi Sjælland i Slagelse.
 • Aasted ApS – indstillet af Lasse Fonnesbek Drustrup, der studerer til professionsbachelor i international handel og markedsføring på Copenhagen Business Academy, Cphbusiness.
 • Regal Boats, Orlando, Florida – indstillet af Rasmus Christensen, der studerer til produktionsteknolog på Københavns Erhvervsakademi, KEA.
 • Skovbjerg Dyrlæge Team – indstillet af Line Christensen, der studerer til jordbrugsteknolog på Erhvervsakademiet Lillebælt, EAL.
 • Aros Forsikring – indstillet af Jeppe Ahrensborg Grundt, der studerer til finansbachelor på Erhvervsakademi Aarhus.
 • Method & Madness Architects og HelenaRing.dk – indstillet af Amalie Tandrup Poulsen, der studerer til markedsføringsøkonom på Erhvervsakademi Dania i Randers.

Om Årets Erhvervsakademipraktik
Prisen er stiftet i 2015 af Cphbusiness. I år uddeles prisen for anden gang på nationalt niveau af landets ni erhvervsakademier for at sætte fokus på værdien af et godt praktikophold. Årets Erhvervsakademipraktik uddeles på baggrund af nomineringer fra de ni erhvervsakademier.
Juryen består af:

 • Christine Antorini (S), formand for Uddannelses- og Forskningsudvalget i Folketinget.
 • Peter Thyregod, uddannelsespolitisk chef i Teknisk Landsforbund.
 • Anne-Mette Stender, HR-chef i ejendomsmæglerkæden home a/s.
 • Karina Boldsen, komerciel direktør i Solitwork. 

Juryen vil på baggrund af kriterierne ’Personlig og faglig udvikling’, ’Den sociale oplevelse’ og ’Gør viden til værdi’ kåre vinderen blandt de ni finalister.