Odense Ishockey Klub teamer op med studerende

Danskerne er vilde med motion, og det er noget, der afspejler sig i vores hverdag, hvor tilbud med sportsaktiviteter pibler frem omkring os. En undersøgelse fra 2016 viser at omkring 60 % af danskerne svarer ’ja’ til, at de dyrker motion regelmæssigt, og det er selvfølgelig en attraktiv gruppe, som sportsklubberne gerne vil appellere til. Det gælder også Odense Ishockey Klub der har sat sportmanagement-studerende stævne over to dage i den kommende uge.

27 studerende fordelt på 7 teams fra University College Nordjylland (UCN), CphBusiness og Erhvervsakademiet Lillebælt (EAL) vil den 28. – 29. marts få prøvet deres teorier af på en case fremsat af Odense Ishockey Klub, og klubben ser frem til at høre, hvad de studerende har af idéer og løsninger.

- Vi er en klub, der i høj grad er basseret på vores frivillige, som lægger meget af deres sparsomme fritid i klubben som trænere m.m. Men de har jo også en hverdag ved siden af, som skal passes. Der er derfor ikke altid den nødvendige tid til at tænke i nye tiltag, der kan udvikle klubben. Vi ser en rigtig god mulighed i at bruge de studerende fra sportmanagement-uddannelsen, som har en teoretisk ballast og friske øjne, som kan give os nye og spændende input, som vi kan arbejde videre med, siger Dorthe Hansen træner og frivillig i Odense Ishockey Klub. 

Efterspurgte kompetencer prøves af i professionel kontekst
Der er med den stigende interesse for sundhed og bevægelse kommet en naturlig efterspørgsel efter at få uddannet folk med kompetencer inden for dette område. Udover at det selvfølgelig altid er gavnligt at have en interesse for den sport, man beskæftiger sig med, efterspørger sportsklubber og sportevent-virksomheder i stigende grad arbejdskraft med kompetencer inden for organisation, ledelse og markedsføring, og det er netop det, professionsbachelorer i sportmanagement kan tilbyde. For at gøre de studerende klar til det arbejdsliv, der venter dem efter deres studie på fx EAL, er det vigtigt, at de kommer ud og får hands-on erfaring under deres studietid.

- Med case competitions som denne får de studerende en oplagt mulighed for at få prøvet deres værktøjer af i en professionel kontekst, som ligner den de skal ud og arbejde i i fremtiden. Samtidig bidrager de studerende med konkret input set fra udefrakommendes friske øjne, siger lektor fra sportmanagement-uddannelsen Andreas Kjeldsen. 

Fakta om sport Management Case Competition
Sportmanagement studerende fra uddannelsesinstitutioner rundt omkring i Danmark mødes en gang om året for at give deres bud på, hvordan man kan løse case-organisationens problemstilling. Tidligere har de studerende arbejdet med AAB og Brøndby IF. Vindergruppen løber med en præmiesum på 6.000 kr.