Praktik banede vejen til job

Det er ’kun’ det afsluttende eksamensprojekt på erhvervsakademiet, der står tilbage mellem 25 årige Christian Lorenzen og hans nye titel som handelsøkonom – allerede inden uddannelsen er i hus, har Christian fået job i sin praktikvirksomhed MI i Vejle.

Koblingen til praksis blev afgørende

Da Christian blev student, tog han ud og prøvede kræfter med arbejdslivet.

- Jeg fik et super spændende job som salgsassistent i en maskinforretning, men jeg mærkede hurtigt, at jeg godt ville have opbygget endnu mere faglig viden, så jeg besluttede mig for at læse videre. Da jeg hørte om handelsøkonom-uddannelsen, var jeg ikke i tvivl om at koblingen til praksis, var det rette for mig, så jeg startede op på EAL i Vejle, siger handelsøkonomstuderende Christian Lorenzen.

Specielt muligheden for 7 måneders praktik i en virksomhed, var noget der trak i Christian.

-Under praktikken kan man få lov at bruge de værktøjer, man har lært, og det er i sig selv utrolig givende. Derudover synes jeg, at det er alletiders, at man kan komme i praktik i hele 7 måneder, som gør, at man kan lægge en endnu stærkere indsats i virksomheden, siger Christian.

Da den obligatoriske praktikperiode nærmede sig, fik Christian mulighed for at trække på sin erfaring fra en tidligere arbejdsplads, da han startede som praktikant hos Maskinhandler Indkøbsringen (MI) i Vejle. Nu er MI blevet hans arbejdsplads.

Praktikforløb er en god investering

Det kræver ressourcer at tage praktikanter ind i virksomheden, men ifølge MI er det både en vigtig og god investering, hvis man vil sikre sig dygtige og kvalificerede medarbejdere i fremtiden.

- MI’s holdning er, at vi skal være med til at uddanne de unge. Som virksomhed har vi brug for dygtige folk, og det er derfor også vores ansvar at tilbyde elev- og praktikpladser, så vi kan være med til at udvikle de unge og hjælpe dem på vej, siger Betina Thorsager, afdelingschef ved MI i Vejle. 

Netop det at praktikken varer 7 måneder, ser MI som en stor fordel for både studerende og virksomhed.

- Det at vi kan have praktikanterne i 7 måneder gør, at de kan komme ordentligt ind under huden på vores virksomhed. Samtidig giver det os mulighed for at tilbyde spændende opgaver og projekter, hvor de selv kan være tovholdere og følge det til dørs. De studerende får brugt deres teoretiske viden, og vi får friske øjne og gode input udefra, siger Betina.

Under praktikken fik Christian prøvet kræfter som tovholder på Mis CRM projekt ligesom han også fik lov at stå for større arrangementer. Nu kan han som ansat se frem til flere spændende udfordringer hos MI.

- Christian har udvist stort engagement og vilje til at lære nyt, og han er virkelig vokset med opgaverne her ved MI. Hans profil passer godt ind her hos MI, og da vi stod med en ledig stilling var det naturligt at tilbyde den til ham, slutter Betina.

Maskinhandler Indkøbsringen (MI) er et indkøbssamarbejde mellem danske maskinforretninger. MI har hovedkontor og centrallager i Vejle og beskæftiger ca. 56 medarbejdere.  

Læs mere om handelsøkonom-uddannelsen her