EAL tilbyder uddannelse i to nye byer

De første studerende kan starte på nye uddannelsesstationer i Svendborg og Fredericia allerede til sommer.

I overensstemmelse med regeringens planer om udflytning af statslige arbejdspladser, vil EAL fra sommeren 2018 tilbyde unge at tage dele af deres uddannelse i Svendborg og Fredericia på to nye uddannelsesstationer.

Ny uddannelse i Svendborg skal uddanne eksperter inden for turisme og oplevelser

Unge med ønske om at arbejde inden for turisme- eller restaurationsbranchen vil snart kunne uddanne sig til serviceøkonomer i Svendborg. Det glæder borgmester Bo Hansen, der kan se frem til flere kvalificerede medarbejdere til den sydfynske turistbranche.

Sydfyn og Svendborg oplever i disse år et regulært boom i antallet af turister, der benytter sig af områdets mange hoteller, restauranter, events og oplevelser.

Samtidig har Erhvervsakademiet Lillebælt med regeringens udmelding om udflytning af statslige arbejdspladser fået til opgave at starte uddannelsesaktivitet i det sydfynske. Det gør vi nu ved at åbne op for, at unge i området kan uddanne sig til serviceøkonomer.

Det glæder borgmester i Svendborg Bo Hansen, at den i forvejen aktive studieby snart kan tilbyde områdets unge endnu en spændende uddannelsesmulighed.

- Etablering af mere uddannelse i Svendborg er af stor betydning for hele Sydfyn. Dels skaber det arbejdspladser, dels, er det med at til at gøre området endnu mere attraktivt for folk, der vil bosætte sig på Sydfyn, siger borgmester Bo Hansen.

Spændende muligheder i Svendborg

Jens Mejer Pedersen, rektor for EAL, ser gode muligheder i at bringe uddannelsen til serviceøkonom til Svendborg.

- Svendborg og Sydfyn er stærke inden for turisme og oplevelser, så vi tror på, at der vil være en efterspørgsel efter uddannelsen i området, udtaler rektor Jens Mejer Pedersen og fortsætter,

- For os passer regeringens udmelding rigtig godt ind i det, som vi, i fusionen med University College Lillebælt og etableringen af det kommende Erhvervsakademi og professionshøjskole UC Lillebælt, gerne vil i Svendborg, nemlig at skabe et levende campus, der kan være en stærk platform for at udbyde videregående uddannelser på Sydfyn, fortæller Jens Mejer Pedersen.

Ny uddannelse i Fredericia sikrer eksperter i robotteknologi og automation

EAL starter også en uddannelse op i Fredericia, til glæde for unge med interesse for robotter, IT og produktion. De vil snart kunne uddanne sig til automationsteknologer i byen.

I Trekantområdet er der tryk på kedlerne inden for områder som produktion og logistik. Derfor har det længe været en klar målsætning for Fredericia Kommune at få flere videregående uddannelser til byen. Særligt inden for de tekniske områder.

Nu får unge fra området snart mulighed for at uddanne sig inden for et felt, der fremadrettet får stor betydning for danske virksomheders globale konkurrenceevne. Det glæder borgmester i Fredericia Jacob Bjerregaard.

- Det er meget positivt, at vi får automationsteknologuddannelsen til Fredericia, for det er med til at forme Fredericia til en endnu mere attraktiv uddannelsesby. De erhverv, som har brug for automationsteknologer har vi mange af i Fredericia, og det er stærkt, at vi nu i samarbejde med EAL kan sikre fødekæden fra ung til faglært, udtaler en glad Jacob Bjerregaard.

Uddannelsesstation i fin tråd med nuværende samrbejde

Jens Mejer Pedersen, ser også frem til, at uddannelsesinstitutionen for første gang åbner op for uddannelsesaktivitet i Fredericia. Opstarten af uddannelsen til automationsteknolog foregår i tæt samarbejde med Fredericia Maskinmesterskole, der blandt andet kommer til at lægge lokaler til undervisning og produktionslaboratorier.

- Vi har længe haft et godt og nært samarbejde med Fredericia Maskinmesterskole. Derfor er det med stor glæde, at vi nu sammen kan realisere et konkret tilbud om at uddanne unge til en branche i rivende vækst, udtaler Jens Mejer Pedersen, der ser frem til at udbygge det faglige fællesskab på tværs af de to institutioner.

Også udvalgsformand i Uddannelsesudvalget i Fredericia Kommune, Pernelle Jensen, ser frem til, at områdets unge får endnu en attraktiv uddannelsesmulighed i byen. 

- Vi arbejder hele tiden på at skabe et uddannelsesmiljø, som er attraktivt og nytænkende, så vi kan tiltrække unge fra hele landet og fastholde vores egne unge mennesker i Fredericia. Automationsteknologuddannelsen er et af mange små skridt, der realiserer målsætningen, men samtidig også understøtter erhvervslivets behov for at få de rette kompetencer, udtaler Pernelle Jensen.