Konference sætter fokus på fremtidens arbejdskraft

En ting kan man regne med. Arbejdsmarkedet står aldrig stille. Robotter, automatisering og global konkurrence er blot et par af de tendenser, der spiller ind, når virksomheder skal lægge kursen for fremtiden.

I mere og mere specialiserede brancher er det derfor afgørende, at de, der uddanner, og de, som aftager, er i løbende dialog omkring fremtidens behov. På Forårskuren 2018 stilles der skarpt på de tendenser, der gør sig gældende på fremtidens arbejdsmarked.

Inspirerende oplægsholdere står klar

Jesper Buch, Just-Eat grundlægger og investorer, samt HR-direktør i Jyske Bank Knud Nørby har meldt klar på dagen. De vil hver især dele ud af deres erfaringer, når det kommer til at opnå succes, sammensætte et vinderhold og derigennem sikre udvikling og vækst i henholdsvis en fremadstormende iværksættervirksomhed og Danmarks andenstørste bank.

Foruden de to keynote speakers byder programmet også på nyeste forskning og inspirerende indspark, hvor virksomheder fortæller om deres erfaringer og gevinster ved et tæt samarbejde og løbende sparring med Erhvervsakademiet Lillebælt.

Endelig bliver der lagt op til debat, når et panel med deltagere fra erhvervsliv, politik og uddannelsesområdet skal diskutere, hvordan vi bedst løser fremtidens udfordringer på arbejdsmarkedet.

En dag til ære for erhvervslivet

Det glæder bestyrelsesformand for Erhvervsakademiet Lillebælt Peter Zinck, at uddannelsesinstitutionen kan slå dørene op for en eftermiddag specielt tilrettelagt til at kunne skabe værdi for regionens erhvervsliv.

- Forårskuren på EAL er en begivenhed, hvor vi fejrer og udbygger den nære relation mellem vores uddannelsesinstitution og erhvervslivet, fortæller han og fortsætter,

- Et tæt partnerskab mellem uddannelsesinstitution og virksomhed giver stor værdi for begge parter i form af øget know-how. Og for virksomhederne ser vi gang på gang, at praktik- eller projektforløb i samarbejde med vores studerende ofte er den korteste vej til den næste vigtige medarbejder.

Derfor ser Peter Zinck frem til, at Forårskuren præsenterer en række inspirerende oplæg fra fagpersoner, der alle har forskellige vinkler på, hvordan vi bedst uddanner, udvikler og fastholder fremtidens specialiserede medarbejdere. Samtidig er netværk et vigtigt nøgleord for dagen.

- Jeg glæder mig til, at vi også kan bruge eftermiddagen på at mødes og snakke om, hvordan vi sammen skaber de bedste rammer for vækst i Region Syddanmark, afslutter Peter Zinck.