Støtte til ny kunst på campus i Odense

For godt to år siden åbnede Erhvervsakademiet Lillebælt i Odense dørene for godt 3000 studerende og medarbejdere.

- Det har fra starten været et stort ønske at skabe nogle stimulerende og gennemtænkte rammer for alle husets brugere, hvilket er tydeligt i arkitekturen. Men det blev også prioriteret at integrere kunst i hele bygningskomplekset. Vi er derfor meget glade for at Albani Fonden og Møllerens Fond har valgt at støtte kunsten på EAL med donationer, siger Rektor Jens Mejer Pedersen.

Om kunsten og kunstnerne
Albani Fonden har støttet EAL med en donation på 170.000 kroner til køb af Nina Saunders værker.
Nina Saunders’ værker kredser ofte omkring dyr og møbler, der igennem forskellige transformationer ændrer karakter og opnår ny betydning. I kantinen på EAL Odense bringer Nina Saunders’ vinyl-/stofværker varme og humor til rummet.
Nina Saunders er uddannet fra Central St. Martin’s College of Art and Design i London og har haft en lang række udstillinger i landet, senest soloudstillingen ’I Heard a Voice in the Midst of the Four Beasts’ på KUNSTEN i Aalborg.Møllerens Fond har støttet EAL med en donation på 78.000 kroner til køb af skulpturen U.T. af Bjørn Poulsen.
Bjørn Poulsens værker er ofte skabt af genstande, som tjener et praktisk formål i vores hverdag, som fx maskindele, jernrør, urtepotter m.m. De eksisterende genstande dekonstrueres og samles til nye skulpturelle konstruktioner, der formmæssigt ofte henleder tankerne på noget kropsligt, koncentreret og organisk.
Bjørn Poulsen, født i 1959, bor og arbejder i København. Uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi.

Læs mere om EAL’s kunst og kunstrategi her.