banner

Kunsten på EAL


På EAL i Odense og Vejle går de studerende rundt blandt flere typer af kunstværker.

Du kan se vores kunstkatalog her.

 

Historien bag kunsten på EAL

Erhvervsakademiet Lillebælt fik i 2014 mulighed for at gå i gang med at bygge et nyt uddannelses-campus på Seebladsgade i Odense. Samtidig med, at selve byggeriet blev planlagt og udbudt i konkur-rence, satte vi os for at få lavet en kunststrategi, som skulle danne udgangspunkt for, hvordan vi gerne ville supplere et flot byggeri med kunst, der afspejlede både vores bygningsmæssige rammer, men også de uddannelser og de grundværdier, som præger os.

Vi fik nedsat et kunstudvalg, vi allierede os med eksterne rådgivere, og i fællesskab fik vi udformet vores helt egen kunststrategi, som på baggrund af hvem vi er, og vores grundlæggende værdier; prak-sisnærhed, forskellighed og øjenhøjde, gav os et udgangspunkt for valg af kunstværker og udsmykning til vores campus.

Kunststrategien var også vores udgangspunkt for to ansøgninger til henholdsvis Statens Kunstfond og Ny Carlsbergfondet, hvorfra vi fik betydelig støtte til tre kunstværker, skabt netop til os, nemlig ”klæde” og ”mos” skabt af Anna Borgman og Candy Lenk, samt ”Øen” skabt af Hans E. Madsen.

Kunststrategien var endvidere afsættet for vores valg af en lang række spændende kunstværker, der er ophængt og installeret rundt omkring i bygningerne, og som er med til at give vores campus karakter, og som matcher og udfordrer os på samme tid.

Eksempler på kunsten


Odense

Anette Harboe FlensburgAnette Harboe Flensburg

Anna Borgmann og Candy Lenk
Anna Borgmann og Candy Lenk

Bjørn Poulsen
Bjørn Poulsen

Vejle

Kirstine RoepstoffKirstine Roepstoff

Morten BuchMorten Buch

Adam SaksAdam Saks