Byggeri

Her finder du links til internetsider og databaser, der er målrettet dit univers.

 

Bibliotek.dk

Beskrivelse: bibliotek.dk er en database over hvad der findes på danske offentlige biblioteker. Du kan bestille og se hvilket bibliotek der har materialet hjemme.  Send en bestilling til dit valgte afhentningsbibliotek (uanset hvilket bibliotek der ejer materialet).
Adgang: Åben for alle. Kræver dog, at du laver et login og vælger afhentningsbibliotek fx EAL Bibliotek
Bibliotekaren anbefaler: Bibliotek.dk/ videnskabelige artikler, Bibliotek.dk/ artikler, Bibliotek.dk/ bøger

 

Danmarks statistik

Beskrivelse: Offentlig virksomhed, der indsamler og bearbejder personstatistik, erhvervsstatistik og økonomisk statistik fra alle offentlige danske kilder- mest via offentlige registre (CVR, CPR, BBR), stikprøver samt interviews.
Adgang: Åben for alle
Bibliotekaren anbefaler: Fra DSTs hjemmeside er der links til nationale som internationale statistikkilder - fx til internationale statistikker fra hele verden
Tutorial: FAQEksempel på tabel over aftagere af et produkt

 

Dansk Standard

Beskrivelse: Danmarks standardiseringsorganisation varetager såvel national som international standardisering.
Adgang:
Bestilles via UCL Biblioteket Seebladsgade

 

Den Danske Forskningsdatabase 

Beskrivelse: Central portal over den danske forskning, de danske forskere og de danske forskningsinstitutioner. Alle forskningsinstitutioner leverer data til basen på frivillig basis. Databasen dækker publiceret litteratur, eksempelvis videnskabelige artikler, ph.d-afhandlinger, præsentationer fra konferencer og undervisningsnoter.
Adgang: Åben for alle. Links til de publikationer, der har Open Access adgang
Tutorial: Søgetips

 

DTU Forskning

Beskrivelse: Her kan du læse rapporter og  følge DTUs forskning indenfor bl.a. Elektronteknologi, Energi, Fødevarer, Landbrug, Informationsteknologi, Konstruktion, Produktion, Ledelse, Transport.
Adgang: Åben for alle

 

Directory of Open Access Journals 

Beskrivelse: Directory of  Open Access Journals er en platform for videnskabelige Open Access tidsskrifter inden for alle fagområder. Alle tidsskrifter skal være peer-reviewed eller på anden måde kvalitetssikrede.
Emnerne er bl.a.: Agriculture, Education, Fine Arts (arkitektur og design), General Works, Law, Medicine, Political Science, Science, Social Sciences (finans og økonomi), Technology (byggeri og teknologi).
Adgang: Åben for alle
Tutorials: Søgetip video, Søgetips fra FAQ

 

Forbrugerrådet Tænk

Beskrivelse: Forbrugerrådet Tænk er en forbrugerorganisation. De arbejder for alle forbrugere i Danmark og for at det bliver lettere at være forbruger. De er en medlemsorganisation.
Adgang: Gives via søgepc på biblioteket - eller du kan kontakte biblioteket, så skaffer vi de artikler, du skal bruge: bibliotek@eal.dk

 

Infomedia 

Adgang til avis- og tidsskriftarkiver.

Beskrivelse: Infomedia er en database, hvor du kan søge artikler i alle regionale og landsdækkende aviser, nyhedsbureauer, et stort udvalg af branche- og fagtidsskrifter samt andre nyhedskilder.
OBS: Det er dog ikke alle medier, der kan læses i fuld tekst - det drejer sig især om abonnementsafhængige webmedier, men også både aviser og tidsskrifter kan ligge som resumé. I så fald kræves der separat abonnement. Tjek i E-ressourcelisten om der er adgang via UCL Bibliotekets licenser.
Adgang: Via IP-adressen eller hjemmefra via VPN (vejledning til installation)
Bibliotekaren anbefaler: Du kan ofte bestille artiklen som kopi via bibliotek.dk.
Tutorial: Søgetips 


Jyllandsposten

Beskrivelse: Avisen blev grundlagt i 1871 og de skriver de er fri og uafhængig af alle økonomiske og politiske interesser og er ikke tilknyttet noget politisk parti.
Jyllands-Posten står også bag Finans, som er Danmarks største erhvervssite.
Adgang: Via IP-adressen eller hjemmefra via VPN (vejledning til installation)
Bibliotekaren anbefaler:  Børsen, Finans, FinansWatch, FødevareWatch, Infomedia og Politiken

 

Ordbogen.com 

Beskrivelse: Der er via Ordbogen.com adgang til bl.a. Bilteknisk Ordbog, engelsk og tyske ordbøger, kemisk og tekniske ordbøger samt retskrivnings- og betydningsordbøger.
Adgang: Via IP-adresse eller hjemmefra via VPN (vejledning til installation)


Politiken

Beskrivelse: Inden for tre kerneområder vil Politiken til alle tider levere udfordrende, engagerende og troværdig journalistik: Kultur, Debat og Samfund (indland, udland, forbrug og sport). Avisen blev grundlagt i 1884. Christisan Jensen er ansvarshavende chefredaktør.
Adgang: Via IP-adressen eller hjemmefra via VPN (vejledning til installation)
Bibliotekaren anbefaler:  Børsen, Finans, FinansWatch, FødevareWatch, Infomedia og Politiken

 

SBI-Anvisninger

Beskrivelse: En SBi-anvisning er en publikation om, hvordan man i byggeriet løser opgaver inden for et givent område i overensstemmelse med god praksis.
Adgang: Via IP-adresse eller hjemmefra via VPN (vejledning til installation)

 

Statsbibliotekets Videnskabelige artikler

Beskrivelse: Søg i 65 millioner videnskabelige artikler - primært udenlandske. Bestil til afhentning på dit valgte afhentningsbibliotek.
Adgang: Åben for alle

 

Teknologisk Institut 

BeskrivelseTeknologisk Institut udvikler, anvender og formidler forsknings- og teknologibaseret viden til dansk erhvervsliv.
Adgang: Åben for alle