Videncenter for automation og robotteknologi
Nyheder
a
06. juni 2017
Veloverstået national dialog møde
Erhvervsakademiet Lillebælt har dannet ramme til to nationale dialogmøder hvor automationteknologens kompetencer har været på dagsordenen.
Events i videncenteret

Automation og robotter er i fremdrift i Danmark.

Til trods for, at branchen har vækstet i mange år er der ingen træthedstegn, tvært i mod.

Robotklyngen i Odense vokser og har i 2017 rundet over 100 virksomheder.

Den meget stærke klynge består af stærke veletablerede virksomheder, og danner med Odense Robotics Startup Hub de perfekte rammer for nye virksomheder.

Læs mere om Odense Robotics her

Det er oplagt for Erhvervsakademiet Lillebælt at sikre et tæt samarbejde med disse virksomheder, således vores studerende er klar med de rette kompetencer til at skabe værdi og fortsat væks.

 

Maskinbyggere og integratorer er et fokusområde for Erhvervsakademiet Lillebælt, og vi har allerede et tæt samarbejde med følgende virksomheder; Teknologisk Institut, ABB, Egatec, Cabinplant, Jörgensen Engineering, Inwatec og Effimat.

Erhvervsakademiet Lillebælt har også et fokusområde omkring at sikre fortsat rentabilitet af produktion i Danmark.

Derfor indgår vi gerne i en automationsscreening af din virksomhed.

En investering skal kunne forbedre arbejdsmiljøet, sikre brug af kompetencer bedst muligt, samt kunne tjene sig hjem.

Variantproduktion er noget vi er gode til i Danmark, og heldigvis er der mange automationsløsninger med fleksible robotter i samarbejde med dygtige procesoperatører der arbejder for at effektivisere disse opgaver.

På akademiet bruger vi Robostudio til at simulere diverse automationsløsninger, så den mere eller mindre færdige automation kan vurderes faktuelt og økonomisk før der sker fysiske ændringer i produktionen.

Det sikre også en kortere implementerings tid. Vi er konstant på jagt efter nye spændende projekter indenfor ovenstående, men også softwareudvikling, AI og nye forretningsmodeller under Industri 4.0 har vores interesse og fokus.

 Læs mere om vores projekter