NewIcon

NewIcon indgik i et udviklingsprojekt, med fokus på produkt- og ideudvikling – brugeranalyse og kommunikationsveje for virksomheden.

 

Elektronisk medicinskab til Odense Universitetshospital

Artikkel af  Hansen-Nord

Elektronisk medicinskab til Odense Universitetshospital med henblik på større patientsikkerhed

Et af de danske Universitetshospitaler, OUH i Odense, har indkøbt et elektronisk medicinskab fra NewIcon, en Finsk sundhedsteknologi virksomhed. Det elektroniske medicinskab i Odense er det første i Danmark, i drift. De danske sygehuse investerer i dag kraftigt i teknologi, hvor automatisering og sporbarhed er i fokus. Det elektroniske medicinskab eMED ICON fra NewIcon understøtter visionen om at udvikle Odense Universitetshospitals koncept: “Den rette medicin, fra den rette hånd, i den rette patient, til rette tid”.

Fremtiden i Danmark byder på færre sygehuse, men mere specialiserede. Ønsket er at forbedre driften, især gennem ny teknologi. Formålet med struktur ændringen af sygehusene er at fremme kvaliteten af patientbehandlingen og samtidig reducere de offentlige udgifter.

Sygehusets medicindispensering kan udvikles ved hjælp af det elektroniske medicinskab, så den bliver mere effektiv og mere sikker. Det elektroniske medicinskab forbedrer opbevaringen af medicin, guider ved dispensering, giver øget sikkerhed og sporbarhed. Samtidig minimerer automatiseringen de menneskelige fejl og muligheden for misbrug. De første erfaringer fra sygeplejerskernes er meget positive.

Afprøvningen demonstrerede brugervenlighed

NewIcon Group DK påbegyndte i foråret, i samarbejde med det danske Robocluster en pilottest på Odense Universitetshospital, hvor sygeplejerskerne testede eMED ICON’s elektroniske medicinskab på Fælles Akut Modtagelse (FAM). Formålet med testperioden var at bevise, at det elektroniske medicinskab fungerer så godt, at både arbejde og patientsikkerhed forbedres.

De første resultater var meget positive, da stort set alle brugerne var tilfredse med medicinskabet. Sygeplejerskerne oplevede ligeledes, at en kort introduktion til medicinskabet var tilstrækkelig, for at de kunne betjene det. Der blev også udarbejdet en dansk brugerflade til skabet, så sprogvanskeligheder, ikke var et problem.

Samarbejdet fortsætter som en del af Danmarks største, internationale projekt, Patient@home, hvor mange forskelle partnere og nationaliteter deltager. NewIcon er med som den eneste finske virksomhed.

Ud over Odense har vi fået rigitg god bruger feedback på medicinskabet eMED ICON, ligeledes fra mange finske hospitaler.

– Sygeplejerskerne der anvender skabet, synes medicin dispenseringen er nemmere end tidligere, da medicinen er meget let finde. Brugeren guides via lys og medicin indholdet comfirmeres yderligere af en scanning af medicin æsken, der er spændende muligheder ved automatisering af medicin, siger NewIcons danske repræsentant Hanne Hansen-Nord.