banner

Virtuel praktik


Vil du gerne have erhvervserfaring fra en international virksomhed, mens du læser, men har du ikke mulighed for at tage på et praktikophold i udlandet, fordi du ikke kan tage af sted i en længere periode? Så er virtuel praktik måske noget for dig.

Hvorfor en virtuel praktik?

Med en virtuel praktikplads kan du opleve, hvordan det er at arbejde i et andet land, uden at du behøver at flytte. Det betyder, at du har mulighed for at arbejde sammen med virksomheder i hele verden.

- En virtuel praktik kan også være det første skridt for den studerende, som endnu ikke har mod til at tage på et udenlandsk praktikophold. På den måde kan man som studerende alligevel opleve en anden kultur og et andet arbejdsmiljø, siger Tiago Monteori, som er en af de studerende, der har deltaget i et projekt i forbindelse med virtuel praktik.

Hvem bruger virtuelle praktikanter?

Virtuelle praktikpladser bliver mere og mere almindelige, da virksomheder i højere grad bruger digital kommunikation de sociale medier, når der kommunikeres. Herudover er der også mange små og mellemstore virksomheder, som gerne vil have praktikanter, men som ikke har fysisk plads eller ressourcer til dem.

Hvordan fungerer en virtuel praktik?

Som virtuel praktikant hjælper du, ligesom ved en almindelig praktik, en virksomhed med forskellige arbejdsopgaver. Da du ikke er fysisk til stede i virksomheden, kommunikerer du i stedet løbende via e-mail og skype med din praktikplads.

Mere info

Hvis du gerne vil høre mere om, hvordan du kommer i virtuel praktik, kan du finde kontaktoplysninger til praktikkoordinatorer, studievejledere samt internationalt kontor her på siden.