banner

Ansøgning til studieophold


ANSØGNINGSPROCES – TRIN FOR TRIN

Vi er sikre på, at et semesterophold i udlandet er en oplevelse for livet. Det er dog vigtigt, at du forstår, at et studieophold i udlandet kræver forberedelse fra din side. Vi vil selvfølgelig gøre vores bedste for at støtte dig i den proces.

1. INFORMATIONSSØGNING

Det første du skal gøre er:

At søge information i god tid om vores partnerinstitutioner og undersøge om de tilbyder fag inden for dit uddannelsesområde.

At tale med din mobilitetskoordinator om dine muligheder hos den partnerinstitution, hvor du kunne tænke dig at studere et semester.

Undersøge hvornår den pågældende partnerinstitution har ansøgningsfrist, da vi skal nominere dig hos vores partner inden deres egne ansøgningsfrist. Denne information fremgår eventuelt på vores partnermap, men vær opmærksom på, at du selv er ansvarlig for at undersøge, at denne deadline er korrekt.

2. ANSØGNING

Du ansøger om studieophold i udlandet ved at udfylde et online ansøgningsskema, som automatisk sendes til den Afdeling for Internationalisering her på UCL.

Undersøg, om universitetet, du vil læse på, tilbyder de faglige kurser, som du har brug for.

Du skal vælge 3 prioriterede institutioner, nummer 1 som dit foretrukne valg. Den interne konkurrence kan være meget høj, derfor er det vigtigt, at du ansøger om alle tre prioriteter. Hvis vi ikke kan imødekomme din første prioritet og du ikke har andre, vil vi ikke kunne hjælpe dig med at komme ud. Prioriterede ønsker kan ikke indsendes efter at ansøgningen er sendt.

Husk at:

  • drøfte fagmatchet (dine foretrukne kurser) med din mobilitetskoordinator og få hans/hendes godkendelse. Hvert uddannelsesområde har en mobilitetskoordinator. Du kan læse mere om fagmatchet og godkendelsesprocessen længere ned på sitet her under 5. Learning Agreement.
  • Ansøge om et studieophold online på UCL’s website.

Ansøgningsfrister

1. oktober (for forårssemestret)

1. april (for efterårssemestret)

NB: Husk at nogle uddannelsesinstitutioner, især de oversøiske, har tidligere ansøgningsfrister. Det er dit ansvar at holde styr på det. Check gerne vores partnermap, som evt. kan hjælpe her.

3. BEKRÆFTELSE PÅ ANSØGNING FRA UCL

Når du har indsendt din ansøgning, vil du straks få en bekræftelse på, at vi har modtaget din ansøgning. Efter ansøgningsfristen, ca. 2-3 uger senere, vil du modtage et svar.

I tilfælde af for få pladser hos partneren i forhold til ansøgere, tildeler vi pladserne efter kriteriet karaktergennemsnit.

Det er Afdelingen for Internationalisering, der nominerer dig til partnerinstitutionen. Det betyder, at partnerinstitutionen reserverer en plads til dig. Bemærk venligst at pladsen ikke er garanteret. Du skal selv sende en ansøgning til universitetet i udlandet efter at have accepteret din nominering.
Du modtager en nominerings e-mail fra Afdelingen for Internationalisering, som du skal acceptere inden for 48 timer for at blive nomineret til partnerinstitutionen. Derefter kan du ansøge direkte om de faglige kurser på det universitet, som du er blevet nomineret til.

Uanset om du har søgt Erasmus+ eller Nordplus stipendium, får du svar på, om du har fået stipendiet eller ej på det samme tidspunkt. Det er kun muligt at få støtte via én af støtteordningerne. 

For yderligere informationer om dine muligheder for ansøgning om Erasmus+ eller Nordplus-midler, klik her.

4. ANSØGNING TIL PARTNERINSTITUTIONEN I UDLANDET

Mange af vores partnerinstitutioner har en intern ansøgningsfrist. Det betyder, at du skal sende en ansøgning til dem efter at Afdelingen for Internationalisering, UCL University College, har nomineret dig (se afsnit 3). Den pågældende partnerinstitution vil kontakte dig via e-mail og sende dig yderligere oplysninger om ansøgningen.

5. LEARNING AGREEMENT

Learning Agreement er en aftale mellem dig, UCL og partnerinstitutionen. Den omhandler fag og ECTS, som du skal følge og bestå på partnerinstitutionen. Din mobilitetskoordinator og/eller uddannelseschef godkender din Learning Agreement, dvs. de fag du skal læse.

6. DOKUMENTER

Bliver dit studieophold godkendt, sender Afdelingen for Internationalisering på UCL diverse dokumenter til dig. Det er dit ansvar at få afleveret de korrekte dokumenter rettidigt – både før og efter studieopholdet, som krævet.

Hvis du modtager et Erasmus+ eller Nordplus legat, vil der være yderligere dokumenter, som skal udfyldes, når du afslutter dit ophold.

At tage på et studieophold er en proces og der kræves, at du afsætter god tid til dette arbejde. Afdeling for Internationalisering vil gøre sit bedste for at støtte dig i processen.

KONTAKT

Hvis du har spørgsmål angående ovenstående procedure, er du velkommen til at kontakte din mobilitetskoordinator eller Afdeling for Internationalisering.