banner

Ansøgning til studieophold


Vi er sikre på, at et semesterophold i udlandet er en oplevelse for livet. Det er dog vigtigt, at du forstår, at et studieophold i udlandet kræver forberedelse fra din side. Vi vil selvfølgelig gøre vores bedste for at støtte dig i den proces.

1. INFORMATIONSSØGNING

Det første du skal gøre er:

  • At søge information i god tid om vores partnerinstitutioner og undersøge om de tilbyder fag inden for dit uddannelsesområde.
  • At tale med din mobilitetskoordinator om dine muligheder hos den partnerinstitution, hvor du kan tænke dig at studere et semester.
  • Undersøge hvornår den pågældende partnerinstitution har ansøgningsfrist, da vi skal nominere dig inden ansøgningsfristen. Denne information fremgår eventuelt på vores partnermap, men vær opmærksom på, at du er ansvarlig for at undersøge, at den deadline er korrekt.

2. ANSØGNING

Du ansøger om studieophold i udlandet ved at udfylde et online ansøgningsskema, som sendes til den internationale afdeling her på EAL.

Før du udfylder skemaet skal du:

3. Ansøgningsfrist

Vi opererer med to ansøgningsrunder per semester, da en del destinationer er mere populære end andre og/eller har en tidlig intern ansøgningsfrist.

Første ansøgningsfrist

Hvis du gerne vil frem i køen til de eftertragtede steder gælder følgende deadlines:

  • 15. marts (hvis du vil studere i udlandet i efteråret)
  • 10. oktober (hvis du vil studere i udlandet i foråret)

Anden ansøgningsfrist

De pladser som ikke er blevet tildelt ved første ansøgningsrunde kan søges ved den anden ansøgningsfrist, hvor følgende deadlines gælder:

  • 1. maj (hvis du vil studere i udlandet i efteråret)
  • 1. november (hvis du vil studere i udlandet i foråret)

4. SVAR PÅ ANSØGNING

Når du har ansøgt, får du med det samme en bekræftelse på, at din ansøgning er modtaget. Efter ansøgningsfristen bliver du indkaldt til en samtale, og ca.  2 – 3 uger efter ansøgningsfristen får du svar. Det er den internationale afdeling, der nominerer dig til den pågældende partnerinstitution, hvilket betyder, at de reserverer en plads til dig.

Uanset om du har søgt Erasmus+ eller Nordplus stipendium, får du svar på, om du har fået stipendiet eller ej på det samme tidspunkt.

Læs mere information om dine muligheder for at søge Erasmus+ og Nordplus støtte her.

5. ANSØGNING TIL PARTNERINSTITUTION

Mange af vores partnerinstitutioner har et internt ansøgningsskema, hvilket betyder, at du skal sende en ansøgning til dem efter at den internationale afdeling på EAL har nomineret dig (se punkt 4). Du modtager yderligere information vedr. den interne ansøgning fra den pågældende partnerinstitution via mail.

6. LEARNING AGREEMENT

Learning agreement er en aftale mellem dig, EAL og partnerinstitutionen. Den omhandler fag og ECTS, som du skal følge og bestå på partnerinstitutionen. Din mobilitetskoordinator og/eller uddannelseschef godkender din learning agreement, dvs. de fag du skal læse.

7. DOKUMENTER

Bliver dit studieophold godkendt, sender international afdeling på EAL diverse dokumenter til dig. Disse dokumenter skal du udfylde og aflevere retur, inden du tager på dit studieophold.

Hvis du modtager Erasmus+ støtte, er der også en del dokumenter, som skal udfyldes, når du afslutter dit ophold. At tage på et studieophold er en proces og der kræves, at du afsætter tid til dette arbejde. Den internationale afdeling vil gøre sit bedste for at støtte dig i processen.

Kontakt

Hvis du har spørgsmål angående ovenstående procedure, er du velkommen til at kontakte din mobilitetskoordinator eller international afdeling.