VR SPIL

Vi har en soldat med i vores VR, der går hen og tænder for lunten til kanonen inden denne blev affyret. I stedet for at optage selve den scene i Fredericia Miniby, valgte vi at gøre brug af green-screen efterfølgende. En green-screen er et værktøj, der gør det nemt at fjerne en baggrund, hvor hovedelementet står tilbage, i dette tilfælde en soldat. Noget der er vigtigt at være opmærksom, når der optages på green-screen er for det første, at hovedelementet, der ikke skal fjernes, ikke bærer noget i baggrundens farve, altså i dette tilfælde må hovedelementet ikke bære noget i en lignende grøn farve. Der skal tages højde for lyssætningen på scenen, hvor man ønsker ens hovedelement skal klippes ind på, hvis der er lys fra højre på scenen, så er det vigtigt at hovedelementet også har en lys side på højre side, og en skyggeside på venstre side, og ikke mindst at der ikke er dobbelt skygger, som giver et urealistisk udtryk. For at det nemmere at efterredigere på en green-screen, er det vigtigt at det grønne er så ensartet grønt som muligt, når man ser igennem kameraet. Der skal helst ikke være for mange skygger på, derfor er en lyssætning på en greenscreen et vigtigt element. Jo mørkere green-screenet bliver, jo svære kan det blive, at lave en nem og smertefri keying.

After Effects blev brugt til at lave en keying af green-screen optagelserne. Der er lavet flere forskellige muligheder for at lave en keying, vi valgte at bruge “Color key”, hvor alt der i den angivne farve bliver fjernet fra billedet. Vi lavede en keying af den primære grønne farve, men da vores lyssætning ikke var helt optimal, måtte vi bruge tre forskellige Color Keys, for at opnå et tilfredsstillende resultat. Der blev desuden også manipuleret en kanonkugle ind i scenen, som bliver affyret fra kanonen, samt en eksplosion når kanonkuglen rammer jorden. Ved begge dele, blev der ligeledes brugt Color keying.

Da vi havde en tilfredsstillende scene fra After Effects, blev det hentet ind i Premiere pro, da Premiere Pro har en funktion, der gør det muligt at lave en video om til VR. Desuden er Premiere Pro også et bedre program til lydredigeringsdelen, end After Effects er. Der blev lavet en grund ambience, som sætter scenen hvor vi er, ligesom der blev sat effektlyd på kanonen og den efterfølgende eksplosion.

Prototypen var nu lavet færdig i en sådan grad, at den var mulig at teste på i et VR univers. Vi gjorde brug af Samsung Gear VR brillen. Der skulle downloades et program til ens mobiltelefon, som så blev sat ind i brillen, og det var nu mulig at gå på oplevelse i VR universet.

 

Prototypen blev udarbejdet af:

Cecilie Lea Møller               Frederik Suadicani               Johan Teglskov-Waltz                   Katja Højland Kjer               Lasse Lyng