Holo-pro

For at skabe en anderledes og spændende museumsinstallation til Fredericia Voldene, var det først nødvendigt at researche aktuelle tendenser og teknologier på museer for inspiration og samtidig se på målgruppens behov. Ud fra et kvantitativt spørgeskema og kvalitative interviews, blev der valgt to målgrupper: Studerende og forældre. Målgruppernes generelle behov er visuel formidling, interaktivitet, selvbestemmelse og mulighed for at finde mere information, hvis de ønsker det. Studerende har især et ønske om mere sociale udstillingsoplevelser som f.eks. spil, og forældre har behov for udstillinger, der er opdelt i små rum til fordybelse og gerne med brug af sanser. Personaer, der er udarbejdet på baggrund af research, blev brugt som fokus under idégeneringen, hvilket førte til fire koncepter der efterfølgende blev til lo-fi prototyper.

Efter at have evalueret fordelene og ulemperne, endte vi med at kombinere to idéer - et interaktivt gulv og holografiske illusioner. Det endelige koncept består af fire vægge og otte tryk-sensitive gulvplader, infoskærme og hologram-bokse. Formålet med installationen er, at brugeren frit kan udforske bastionernes historier ved hjælp af holografiske billeder, lyd fra parametriske højtalere, stemningsskabende lys og fortælling. På den måde imødekommes målgruppernes behov for forskelligartet læring ved brug af sanserne, behovet for sociale, delte oplevelser og forældre-målgruppens behov for den mere traditionelle måde at modtage information på; ved læsning.

Konceptet blev visualiseret i 3D, og hologram-boksen blev bygget i FabLab så den kunne anvendes i en brugertest efterfølgende. Den hovedsagelige feedback fra brugertesten var, at der er både noget for børn, forældre og studerende at blive underholdt af, og alle forstod meningen med konceptet. Nogle foretrak infoskærmen og andre foretrak hologram-boksen.

Efter testen vurderede vi at infoskærmene skulle være større, hvilket var ønsket af flere testpersoner. Nedenfor ses derfor det endelige koncept genskabt i 3D med disse justeringer.

 

Prototypen blev udarbejdet af:

Caroline Hammerich               Cecilie Sari Voss               Malene Sørensen Ulm                   Nina Margrethe Berg Christensen